Activitate

Stocul de mistreţi din această fermă provine din trei prăsile, cumpărate începând din 22 decembrie 2007, când au fost cumpărate 20 bucăţi scroafe de mistreţi şi 4 bucăţi vieri de mistreţi.

Întregul stoc de mitreţi existent în prezent provine din prăsila proprie cu selecţie strictă, în prezent nu preconizăm cumpărări de animale noi. Numărul maxim de scroafe la nivelul maxim de încărcare este de 60 bucăţi scroafe. Baza unei culturi profesionale este identificabilitatea individuală în cadrul fermei. Fiecare animal din fermă este dotat cu microcip şi crotal, individual identificabil, fiecare individ are o evidenţă genealogică actualizată. Astfel reproducerea haotică, aleatoare este exclusă. Scopul absolut este păstrarea şi reproducerea indivizilor cu aspect fenotipic (culoare, formă, mărime, proprietăţi) dorite şi eliminarea indivizilor care nu convin exigenţelor predictate.Controlul profilelor acizilor dezoxiribonucleici(DNS) la vieri mistreţi, cu participarea unei companii specializate în această direcţie, asigură de asemenea acest ţel.

În loc de reproducere sincronizată în grupuri mici, am ales modelul de reproducere anual, care este mai apropiat de modul natural de reprodcere, pentru a prelungi perioada de maturitate şi fertilitate a scroafelor. Purceii mistreţi, majoritatea, se nasc la sfârşitul lui februarie, începutul lunii martie, asemenea modului natural din sălbăticie.

În scopul rentabilităţii firmei este absolut necesar să selectăm anual 5 purcei/scroafe pentru prăsilă.